78151

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 4. 4. 2015
Bílkovinné těsto Re:

"Zkoušel někdo podávat k obohacení včelstva bílkovinou pekařské kvasnice s cukrem jako těsto.?Podle starých včelařů a i samotného Ing. Veselého se to dělalo při chladném jaru. Návod 1 kg kvasnic z pekáren á 28,- Kč a 9 kg práškového cukru . Vše bez vody, udělat nelepící těsto - placku na alobal a dát na rámky. Včely jedou. Felix"
Těžko říct. Když se na konci socíku tyhlety věci zkoušely v Dole, vyšlo jim, že toto podněcování má na včelstva v průměru jen velice malý kladný vliv.
Fakt je, že to zatěžuje včelstvo, takže které včelstvo tu zátěž nevydrží, může naopak i zkolabovat.
Navíc kvůli obsahu cukru toto těsto konzumují i starší včely, létavky, na které má příměs kvasnic coby bílkoviny špatný vliv. Jestli si dobře pamatuji, vyvolává u nich nosemu.
Zpracované cukerné a pylové zásoby z loňského roku jsou mnohem spolehlivější.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 66593


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu